Bruken av flere e-postlister skal i all hovedsak være til nytte når du har behov for lister med ulike innstillinger, og trenger å sende ut forskjellig informasjon til helt separate mottakergrupper.

Det er derfor mange innstillinger i de ulike e-postlistene som vil berøre nyhetsbrevene du sender ut, hvor systemet ikke vil vite hvilken informasjon som skal brukes. Dette gjelder altså avsenderadresser og sosiale medier for de ulike listene. Dessuten vil ikke systemet kunne luke ut eventuelle duplikater på tvers av lister, og du risikerer at mottakere mottar samme nyhetsbrev flere ganger.

I tillegg er dine popup-skjemaer og andre påmeldingsskjemaer på nettsiden tilknyttet en spesifikk e-postliste, fordi systemet må vite hvilken e-postliste nye abonnenter skal havne i når de melder seg på.

På den måten blir det umulig å kunne velge flere e-postlister som mottaker av samme nyhetsbrev.

Segmentering

Ønsker du å sende til flere grupper samtidig, kan du segmentere kontaktene dine istedenfor. Da unngår du duplikater og problemer med forskjellige innstillinger.

Finn ut av hvordan du kan gjøre om listene dine til segmenter her.