Skreddersydd påmeldingsskjema lager du her:

• Gå til e-postlisten du ønsker at nye påmeldte skal meldes på
  • Klikk på "Lag på-/ avmeldingsskjema" til høyre under Hjelpemidler og verktøy
  • Sett de innstillingene du ønsker for skjemaet
  • Kopier HTML-koden som opprettes og legg den inn på din nettside eller landingsside

Et GDPR-sikkert påmeldingsskjema
For å gjøre skjema for påmeldingsskjema GDPR-kompatibelt, bør det være enkelt for de som vil melde seg på å finne informasjon om din personvernerklæring. Den enkleste måten å gjøre det på, er å legge inn en lenke til personvernerklæringen i en tekst i skjema. Den som skal legge inn skjema på nettstedet ditt, legger dette inn i HTML-koden.

Du trenger strengt tatt ikke ha et eget avkrysningsfelt for å godkjenne at personopplysningene som oppgis kan brukes til utsendelse av nyhetsbrev. Et skjema som er dedikert påmelding til nyhetsbrev, regnes som samtykke i henhold til GDPR-regelverket for nyhetsbrev.

Hva mer bør du ha med?
Det kommer litt an på, men vi anbefaler å holde det kort.
Ytterligere informasjon om behandling av personopplysninger bør du ha med i personvernerklæringen, og informasjon om hvor hyppig du sender ut og hvilket innhold mottakerne kan forvente seg, kan du inkludere i en automatisk velkomst-e-post til alle nye påmeldte.