Opprydning i e-postlistene
Som en del av forberedelsen til GDPR, har vi utviklet funksjonalitet som skal gjøre det lettere for deg å rydde opp i listene dine.

Slik finner du opprydningsfunksjonen for e-postlistene dine:

• Gå til E-postlister i toppmenyen og velg listen du vil rydde opp i.
  • Trykk på Verktøy og deretter på Gjennomfør opprydning.
  • På siden du kommer til kan du regulere tidsperioden du ønsker å bruke for opprydninger.
  • Når systemet har fjernet inaktive kontakter kan du finne en oversikt over disse ved å gå til e-postlisten, trykke på Kontakter oppe til høyre og deretter filtrere kontaktene etter Status: Markert for sletting.

Sende ut varsel til alle mottakere:
I samråd med våre advokater er vår anbefaling at du sender en e-post der du gir mottakerne muligheten til å melde seg av listen din (snarere enn å be dem bekrefte at de vil fortsette å motta e-posten). Dette er altså aktuelt om du tidligere har fått samtykke fra dine mottakere, men ønsker å sende dem oppdatert info om GDPR og muligheten til å melde seg av listen din.

Dersom du behøver å samle inn aktivt samtykke på nytt er du nødt til å opprette en ny e-postliste som de kan melde seg på. Så sender du et nyhetsbrev til den gamle listen der du lenker opp til påmeldingsskjemaet for den nye listen. Opprett gjerne en påminnelse og deretter slett den gamle listen en liten stund etter at nyhetsbrevene er sendt ut. De nye kontaktene som har samtykket vil nå ligge i den nye listen din.

Se hvordan du lenker opp til påmeldingsskjema her.

Databehandleravtale:
Du finner avtalen under Min konto > Avtaler > Databehandleravtale i oversikten til høyre. Databehandleravtalen er en avtale mellom deg og oss i MailMojo. Den trenger ikke å godkjennes av dine e-postmottakere.

Påmeldingsskjema for nettsiden din:
Les om GDPR-klare påmeldingsskjema i vår artikkel om dette.

Mer info på bloggen
Vi har ellers samlet opp en del informasjon i bloggposten vår: Bli klar til GDPR - for deg som bruker MailMojo.