Om du ønsker å legge en PDF inn i et nyhetsbrev, må du gjøre det om til et bilde først. Det er ingen e-postprogrammer som har støtte for å vise PDF som en del av e-postinnhold, men bilder går fint. Bruk programmet du bruker til å lese/vise en PDF til å lagre den som et bilde, og velg da helst JPEG eller PNG.

Dette betyr dog at mye av innholdet i nyhetsbrevet vil være et bilde (og ikke ren tekst), noe vi generelt ikke anbefaler. Dette er fordi en bilde-e-post er en typisk teknikk spammere har brukt for å «skjule» budskapet sitt fra spamfiltre, og når spam-filtre har blitt bedre, kan de reagere på dette.

Alternativ: Gjør om PDF-en til skreddersyd mal

Litt avhengig av innholdet kan PDF-filen gjøres om til en skreddersydd nyhetsbrevmal om det er et oppsett dere tenker å gjenbruke i senere utsendelser. Kontakt oss i såfall gjerne om dette, så kan vi hjelpe deg.

Alternativ: Lag en lenke til PDF-en

Eventuelt kan du legge filen ut på nettet og lage en lenke til filen i nyhetsbrevet. Filen kan du for eksempel legge på nettsiden din eller bruke en fildelingstjeneste som Dropbox eller Drive. Mottakere kan da selv velge om de vil laste ned filen ved enkelt å klikke på lenken.

Om du lurer på hvorfor vi ikke støtter at du kan sende PDFen som et vedlegg direkte med nyhetsbrevet, er det forklart i artikkelen om vedlegg.