E-postlister i MailMojo er et godt redskap når du vil ha en overordnet inndeling av kontaktene dine, og sette ulike innstillinger for hver liste. Å opprette ulike e-postlister bør derfor hovedsakelig gjøres når du skal sende et nyhetsbrev med ulike avsenderadresser og sosiale medier, med andre ord at du f.eks. skal sende nyhetsbrev for helt ulike bedrifter. Inndeling av kontaktene dine i en e-postlisten gjør du deretter ved hjelp av segmentering. Hvis du tenker på e-postlister som en nettside, vil du kun ha én nettside per bedrift, mens segmenteringen er den finere inndelingen av informasjon du ønsker å gi til dine lesere på nettsiden, basert på kriterier som f.eks. bransje, interesseområde, produktinndeling osv.

Utsendelse av et nyhetsbrev til flere e-postlister

Det er ikke mulig å velge flere e-postlister som mottaker av samme nyhetsbrev, nettopp fordi listene har separate innstillinger som vil berøre nyhetsbrevene du sender ut. Systemet vil rett og slett ikke vite hvilken informasjon som skal brukes, feks. hvilken avsenderadresse som skal vises. Dessuten vil ikke systemet kunne luke ut eventuelle duplikater på tvers av lister, og du risikerer at mottakere mottar samme nyhetsbrev flere ganger.

I tillegg er dine popup-skjemaer og andre påmeldingsskjemaer tilknyttet en spesifikk e-postliste, fordi systemet må vite hvilken e-postliste nye abonnenter skal havne i når de melder seg på.

Bør du velge segmentering over e-postlister?

For å lettere holde oversikt over dine kontakter og eventuelle duplikater oppfordrer vi at du segmentere kontaktene dine, enn at du lager mange ulike e-postlister. På den måten unngår du problemer knyttet til ulike innstillinger, og systemet vil kunne luke ut duplikater ved utsendelse til flere segmenter av gangen.

Følg disse enkle trinne for å gjøre om e-postlistene dine til segmenter.

Du kan også lese mer om segmentering her.

Slik laster du opp kontakter fra en fil

Du kan enkelt importere kontaktene dine fra en fil, men husk at det må være en excel eller csv-fil. Slik går du fram:

1. Gå til fanen "E-postlister".
  2. Nå har du to valg: Trykk enten på den e-postlisten du vil legge kontakter til i, eller klikk på knappen "Ny e-postliste".
  3. I høyre kolonne velger du "Importer kontakter fra fil".
  4. Pass på at filen er excel eller cvs-format, velg fil og last opp
  5. Nå får du en forhåndsvining. Her kan du eventuelt velge hvilke kolonner data skal hentes fra, dersom systemet ikke klarer å hente dette selv.
  6. Når alt er klart trykk på "Importer".
  7. Rett evt. feil i e-postadresser. Duplikater lukes automatisk ut under import.
  8. Trykk Ferdig.

Overføring av kontakter fra én e-postliste til en annen

Du kan enkelt overføre alle kontaktene i en e-postliste til en annen, f.eks hvis du ønsker å samle disse og segmentere dem istedenfor.

1. Velg en e-postliste og klikk deg inn på “Kontakter” i boksen øverst til høyre for å se hele listen din.
  2. Velg “Alle” under verktøylinjen over kontaktene, deretter “Velg alle XXX i utvalget.” Da har du markert alle kontaktene du har i listen.
  3. Klikk på “E-postlister” i verktøylinjen og velg den listen du vil kopiere kontaktene til, og da er det gjort!

Slette hele e-postlister

Under “Kontakter” vil du finne en sletteknapp per e-postliste. Det er viktig å være klar over at alle tidligere avmeldte/ ugyldige mottakere i listen vil bli slettet, og det betyr at om du laster inn listen på nytt igjen, vil disse kontaktene bli lastet inn på nytt. Om formålet er å fjerne alle aktive i listen for å laste opp en helt ny, fersk fil med riktige mottakere, så er det bedre å slette de aktive kontaktene konkret i listen fremfor å slette hele listen. Dette kan gjøres ved å gå til oversikten over kontakter og markere de du ønsker å slette, og velge Status > Slett blant valgene i vinduet.

Du kan lese mer om segmentering her.