Godkjente filformater

De godkjente bildeformatene er JPEG, GIF og PNG. Vær obs på at dersom GIF-en er animert, så kan den ikke beskjæres. (Da vil animasjonen bli borte. Les mer om hvordan unngå dette under Beskjæring litt lenger ned i artikkelen.)

Maks størrelse på bildefilen er 10 MB.

Om du lurer på hvordan du kan bruke andre filer, har vi egne artikler om PDF-er, videoer og vedlegg generelt

Bildeeditoren

I nyhetsbrevet kan du laste opp bilder ved å bruke bildeeditoren.

1. Trykk på bildet i malen.
  2. Dersom du vil laste opp et nytt bilde, velger du fanen Last opp.
  3. Velg fil fra maskinen din og trykk Send til server. Da blir du automatisk flyttet til fanen Bildeinformasjon, der du ser en forhåndsvisning.
  4. Er det riktig bilde? Trykk OK.
  5. Nå kan du zoome inn, bytte utsnitt og velge størrelse på bildet i nyhetsbrevet. Når du er fornøyd, klikker du bare utenfor bildet og går videre.

Beskjæring

MailMojo skal, så langt det lar seg gjøre, beskjære og tilpasse bilder automatisk. Dersom det ikke blir som du vil, eller du er litt rask med å beskjære og angrer deg, kan du trykke på knappen med 4 grønne piler når du er i redigeringsmodus.

Det samme gjelder for GIF-er som mister animasjonen fordi de er beskåret (enten av deg eller automatisk). Trykk på knappen med 4 grønne piler, og vips, du får tilbake orginalen.

Dra og slipp-funksjon

Det er også mulig å laste opp bilder til tekstfelt. Til det anbefaler vi at du drar og slipper bildet fra din datamaskin til der du vil ha det, fremfor å bruke editoren til å laste opp fil og sende til server.

Grunnen til dette er at dra-og-slipp-funksjonen tilpasser bildet automatisk til bredden på malen og sikrer dermed at visningen blir riktig og responsiv.

Legg inn lenker i bilder